Výlet loďou na hrad Devín

Na  výlet  sme  išli  v utorok  21.5. 2013.  Z Impulzu  sme  išli  autobusom  číslo  91 o 9.05 hod. do  bratislavského prístavu. Tam sme  sa  stretli  s  Broňkou,  Katkou  a našou  pani  riaditeľkou.  Plavili  sme  sa  loďou  Prešov  od  10.00   do  11.30 hod.  Na lodi bolo príjemne a veselo. Na ceste nám hrala  tanečná hudba  a dokonca sme sa dozvedeli niečo z histórie hradu Devín. Keď sme sa vylodili, išli sme pešo k hradu. Pod kopcom boli stánky so suvenírmi a ochutnávka ríbezľového vína. Niektorí z nás neodolali, ale bolo to len za „náprstok“ :-).

Najskôr  sme  vystúpili na kopec, kde sme sa naobedovali. V jedálni nám pripravili naozaj skvelý obed – vyprážaný rezeň v chlebe a kyslú uhorku. Všetci sme si pochutili! Potom  sme  pokračovali  v ceste.  Keď  sme  sa konečne dostali do cieľa, nadchol nás nádherný výhľad. TEN STUPÁK STÁL NAOZAJ ZA TO!  Zrúcanina hradu je pekná a páčila sa mi aj hlboká studňa.  Bolo nádherné počasie, takže bolo vidieť do diaľky. Niektorí  sme  si  na  pamiatku  robili  aj fotografie. Buď s foťákom alebo mobilom.

Keď  sme  išli  dole z hradu,  pani  riaditeľka  nás  v bufete pozvala na  kofolu.  Niektorí z nás si kúpili suveníry v stánkoch na pamiatku a potom  sme  išli späť do prístavu. Naša loď Prešov už na nás čakala a trúbila. Dávala nám tým na vedomie, že o chvíľu odpláva smerom k bratislavskému prístavu. Cestou naspäť sme sedeli všetci na hornej palube, odkiaľ sme mali pekný výhľad.

O 14.00 hod.  sme už boli zase späť v Bratislave. Potom  sme  išli  na  autobusovú  zastávku,  kde  sme  čakali  na  autobus   č. 91, ktorým  sme  prišli  na  Jasovskú ulicu.  Niektorí  z nás išli už domov spod Nového mosta.  Ja som išla domov až z Jasovskej,  spolu s Jankom. Ostatní  sa  vrátili  do  Impulzu.
Tešíme sa zase o rok :-):-):-) !
Janka  Rybáriková