Nečakaná pomoc

Jedného dňa, mesiac po nešťastnej udalosti, ktorá zničila priestory, do ktorých sme sa len nedávno nasťahovali a spoločne si ich upravili, mi zazvonil telefón. Mladý hlas mi ponúkol pomoc. Bol zo spoločnosti Johnson Controls International.    

S optimizmom v hlase mi oznámil, že ich materská spoločnosť firmy, v ktorej pracuje, poskytuje finančnú podporu menším projektom neziskových organizácií a to najmä takým, ktoré sa ocitli v núdzi. Citlivo a zúčastnene sa zaujímal o to, čo by sme potrebovali a akým spôsobom by nám mohol pomôcť. Jeho optimizmus na mňa postupne prechádzal…

Po niekoľkých spoločných rozhovoroch a mailoch podal žiadosť o našu podporu. Vyšla! S pocitom zadosťučinenia mi zavolal. Tešil sa o to viac, že to bola jeho prvá takáto skúsenosť. Počas rozhovoru s ním som zvažovala, čo je v tejto chvíli pre nás dôležitejšie, či nové linoleum, formy na sviečky alebo stoličky. Náhle mi navrhol, že príde Impulzu pomôcť aj brigádnicky.

Prišiel a neprišiel sám! Priviedol k nám 8 zamestnancov spoločnosti Johnson Controls, aby nám pomohli dostať Impulz do pôvodného stavu. Aby bol opäť taký ako predtým – aby sme sa v ňom cítili dobre. Muži pFotoomáhali hlavne svojou silou a rozhodnosťou, ich kolegyne svojou precíznosťou a vkusom.

Napriek tomu, že rekonštrukcia Impulzu nie je ani z ďaleka u konca aj vďaka nim sme zase o krok postúpili. A nie len to! Sme opäť bohatší o skúsenosť, že sú aj ľudia, ktorí vám ochotne pomôžu bez toho, aby ste  ich o to požiadali. A to je pocit, ktorý sa nedá nahradiť ničím.

Ďakujeme Vám!
Jana Mareková, riaditeľka