Návšteva z Domu Svitania

Dňa 19. mája k nám do Impulzu prišli kamaráti z Domu Svitania v Jakubove. Ja som si obliekol kostým a klobúk, strapce a zatancoval som im na našu hymnu.

Pani riaditeľka ich privítala a porozprávala im o tom, čo máme nové. Ukázala im aj fotky z nášho muzikálu „Farby“. Potom ich previedla po Impulze a poukazovali sme im jednotlivé miestnosti.  Pripravili sme si pre nich aj malé pohostenie –  ovocné štrúdle, chipsy, keksíky a malinovky.

Potom sa presunuli do tvorivej dielne a tam si vyrobili z hliny malé mištičky, na ktoré otlačili vzory listov.  Keď to mali  hotové, v sviečkárskej dielni si každý vyrobil vlastnú sviečku. Do formy si nasypali farebné kúsky parafínu, ktoré im Tomáš potom zalial priesvitným voskom.

V rehabke sme im ukázali ako tkáme na krosnách. Andrejka tkala z farebných látok koberec a tak sa prišli pozrieť, ako sa na takých veľkých krosnách tká.

Na chodbe ich zaujal náš farebný rozvrh hodín. Ukázali sme im naše sviečky a portréty, ktoré sme si urobili na keramike.

Potom sa boli pozrieť v salóniku na veľký obraz  na plátne – akvárium, na ktorom sú namaľované farebné rybičky a v tvorivej dielni si také ryby namaľovali farbami na látku.

Spolu sme sa aj odfotili a užili si príjemný deň.

Tomáš G.