Sviečkový workshop a predaj v Raji

Štrnásteho decembra o 14. hodine sme mali vo firme Rajo workshop na výrobu sviečok. Pani Szabová z Raja nám tiež ponúkla, aby sme tento deň predávali ich zamestnancom aj výrobky z našej chránenej dielne. Predaja sa zúčastnili aj naši priatelia z Domu Svitania, ktorí ponúkali hračky z textilu – najviac sa nám páčili malé žirafky – tričká a šaty, rôzne darčekové krabičky a ozdoby na stromček. Zaujali nás aj darčekové balenia šitých pánskych trenírok s motýlikom :-). My (Marcelka a pani riaditeľka) sme ponúkali sviečky, keramiku, tkaný textil a maľované tašky na nákup. Spolu s Domom Svitania sme sa na tomto predaji stretli už tretíkrát. O výrobky z oboch dielní bol záujem, čomu sme sa veľmi tešili :-). Ja som pomáhala našej pani riaditeľke s balením kúpeného tovaru a vydávaním peňazí. Už som sa v tom zlepšila vďaka našim komunitám v Impulze.

Pani riaditeľka dostala od Domu Svitania ako darček strieborný vianočný stromček a dve malé žirafy z textilu s dlhými krkmi. My sme im zase dali prírodné sviečky a srdiečka. Na workshope si vyrobili aj sviečky – vianočné stromčeky. Ja som si od nich kúpila darček pre mamu – ozdoby na stromček a pre seba zošit. Budem ho používať ako denník.

Tomáš spolu s pánom Kněžekom (dobrovoľníkom Impulzu) pomáhali záujemcom s výrobou sviečok. Ten kto chcel, mohol si vyrobiť svoju sviečku – ozdobený vianočný stromček. Kúsky farebného parafínu, ktoré sme predtým pripravili si ľudia podľa vlastného vkusu ukladali do foriem. Tomáš ich potom zalieval zeleným parafínom. Aby rýchlejšie zatuhli, podpísané ich kládli na vonkajší parapet okna. Pán Kněžek ich potom zažehľoval. Vyrobilo sa približne 100 ks sviečok. Všetci boli nadšení zo sviečok ale aj z možnosti skúsiť výrobu vianočných trubičiek, ktoré boli veľmi chutné…

Atmosféra v Raji bola skvelá a my sa už tešíme na ďalšie stretnutia!

Marcelka a Tomáš K.