Výtvarný salón

14. októbra sme sa s rodičmi vybrali na cestu do Hnúšte, kde sa konal tohtoročný výtvarný salón. Cesta bola príjemná, v aute som počúvala hudbu a oddychovala. Keď sme prišli do Hnúšte, išli sme do knižnice, kde sa konala prehliadka výtvarných prác. Na začiatku vernisáže nám zaspievala Zuzana Mikulcová. Prihovorila sa nám aj pani riaditeľka ZPMP v SR Iveta Mišová a stretla som tam aj pána Horaniča.  Ocenili nás aj peknými cenami, ktoré sme si prebrali. Ja som dostala diplom, skicár, farby na maľovanie, pohár na čaj, kozmetiku, tašku  a časopisy. Prebrala som aj cenu našej Andrejke, lebo si treba pomáhať a urobiť dobrú vec.

Na druhý deň po výtvarnom salóne sme sa vybrali na výlet ku prameňu Studnička. Išli sme do lesa, kde sme počuli spievať vtákov a padali jesenné listy. Stromy boli krásne sfarbené a obdivovali sme farebnú jeseň. Potom sme sa išli naobedovať do reštaurácie, kde sme si dali bryndzové pirohy a halušky. Bývali sme v hoteli Brezno, kde nás čakalo pekné ubytovanie. Na raňajky sme si dali hemendex so šunkou. Po vernisáži sme si dali aj dobré víno a pripili sme si, že je zo mňa umelkyňa.

Na ďalší deň sme si spravili výlet do múzea zvoncov. Boli tam rôzne zvonce – kostolné, zvonce, ktoré sa používali v minulosti, zvonce pre ovce a rôzne iné hospodárske zvieratá. Spolu sme sa aj pofotili, aby sme mali na čo celý život spomínať. Po celý čas sme mali príjemné počasie a bolo nám spolu super.  Bol to krásny spoločný výlet.

Kika K.