Návšteva Slovenskej národnej galérie

Utorok, 3. marca sme sa zobudili do sychravého rána. No keďže sme mali naplánovanú výstavu v Slovenskej národnej galérii, odviezli sme sa mestskou hromadnou dopravou do centra mesta.

Tam sme sa stretli s pani Aďou, ktorá nás už čakala pri galérii a sprevádzala nás výstavou. Hneď na prízemí nás zaujalo kníhkupectvo plné rôznych ilustrovaných kníh. Výťahom sme sa vyviezli na tretie poschodie. Tam bola práve výstava s názvom: Anna Daučíková, Work in Progress. Anna Daučíková je sklárka, maliarka a fotografka a boli tam vystavené jej diela – obrazy. Niektoré abstraktné vzory nám pripomínali kresby našej Ninky.

Na druhom poschodí sme si prezreli výstavu scénografa Ladislava Vychodila. Táto výstava bola venovaná k 100-mu výročiu jeho narodenia. Videli sme nádherné obrazy a zmenšené scény divadelných javísk – makety, ktoré vytvoril z jemných drôtikov, papiera, zo skla, z dreva a z rôzneho iného materiálu. Podľa jeho vytvorených makiet sa potom stavali divadelné javiská. Výstava bola veľmi zaujímavá a aj napriek upršanému počasiu nás čakal deň plný pekných zážitkov.

Janka, Kika a Roman