Vernisáž v KC Christiana

Dňa 15.6.2017 o 16.30 hod. bola v KC Christiana vernisáž obrázkov deti, ktoré do tohto centra chodia. Pozvala nás na ňu naša Šarlotka, ktorá s nimi tak, ako s nami maľuje a učí ich rôzne výtvarne techniky.

Z Impulzu sme sa išli pozrieť traja: Tomáš K., Marcelka a pani riaditeľka. Najprv sme sa zastavili v Lidli, aby sme Šarlotke kúpili kvety a sebe jablkové džúsy. Tomino povedal, že ruže sú najkrajšie, a tak sme kúpili tie. Okrem toho sme Lotke priniesli dve srdiečka-sviečky z našej chránenej dielne. Jedno červené s vôňou ruže a druhé fialové voňalo levanduľovo.

Centrum sa nám veľmi páčilo, hlavne záhrada, kde boli urobené stolíky z paliet a altánok. Tam mali deti hračky a rodičia si tam tiež mohli posedieť. Všetkých nás privítala Šarlotka rozprávala o tom ako deti maľovali a čo sa im páčilo. Všetky ich obrázky boli povesené na lankách, tak ako v našej kreatívnej dielni. Videli sme, že deti používali také techniky ako my: otláčanie, lepenie, krčenie papiera, strihanie, fŕkanie farbou a iné.

Obrázky boli pekné, najviac sa nám páčil obrus, na ktorom deti maľovali. Bol špinavý od farieb, ale tým aj veľmi pekný a zaujímavý. Niečo také sme ešte nevideli! Okrem Šarlotky sme tam stretli aj jej dcéru Lauru našu fotografku. Poslala nám na pamiatku fotky z vernisáže aj pre ostatných v Impulze. Sme radi, že sme tam boli!

Marcelka