Návšteva parlamentu

1.februára 2017 sme sa vybrali z Impulzu na návštevu do Národnej rady Slovenskej republiky. Odchádzali sme o pol deviatej a cestovali sme autobusom číslo 93, z ktorého sme na moste prestupovali a potom sme sa trolejbusom doviezli až hore na hrad.

Tam sme si urobili krátku prechádzku, ale keďže bola v ten deň veľká hmla, tak sme nemali zhora dobrý výhľad. Pri parlamente sme sa stretli s Evkou, ktorá išla spolu s nami.

Pri dverách nás už čakal pán Mgr. Ľubomír Adamišin, ktorý nás celou návštevou sprevádzal. Najskôr sme museli prejsť osobnou prehliadkou. Hneď vo vestibule sme si pozreli štátny znak, pečať, vlajku a ústavu SR. Videli sme aj výmenu stráží a pán poslanec  Martin Poliačik sa prišiel s nami porozprávať.

Počas prehliadky sme práve počuli rozpravu o chránených dielňach, ktorá sa týka aj nás a tak sme využili možnosť a mohli sme atmosféru v rokovacej sále naživo vidieť z balkóna. Okolo 11.00h začalo hlasovanie o zákonoch, ktoré sa predtým prerokovali a my sme videli, ako také hlasovanie vyzerá.

Niektorí z nás si kúpili aj malé občerstvenie a pán sprievodca nám venoval rôzne prezentačné materiály. Potom sme sa išli do šatne prezliecť. Autobusom sme sa odviezli naspäť do Impulzu, kde sme sa rozprávali o našich zážitkoch z tohto dnešného dňa. Exkurzia sa vydarila, veľmi sa nám v parlamente páčilo a tiež nás potešilo opätovné pozvanie na návštevu.

Roman, Janko, Kika a Tomáš D.