Novoročná kapustnica

Koncom januára, 27. 1. 2017 sme si v Impulze urobili novoročné posedenie s našimi rodičmi, priateľmi , blízkymi a hosťami.  Cez týždeň sme pripravili pohostenie – napiekli  medové rezy a  slané tyčinky. Broňa nám tradične navarila výbornú kapustnicu – jednu klasickú a jednu vegetariánsku. Aj naši hostia nám priniesli koláčiky a slané chuťovky. Cez deň sme si nachystali stoly, vyzdobili  miestnosť a upratali celý Impulz. Pred šiestou začali prichádzať prví hostia. Na začiatku posedenia mala naša pani riaditeľka príhovor a potom nasledovala prezentácia našich aktivít za rok 2016 v ktorej sme hovorili  o tom:

  • čo sa učíme
  • čo radi robíme
  • aké ocenenia sme počas roka získali
  • čo robíme pre druhých
  • aké návštevy, nás potešili
  • čo robia druhí pre nás
  • akých výstav, koncertov a predstavení sme sa zúčastnili
  • a do akých projektov sme sa zapojili.

Potom sme si premietali video z vianočného benefičného koncertu a zatancovali sme si na našu Impulzácku hymnu. Po programe sme si pochutnali na výbornej kapustnici, koláčikoch a pohostení. Ďakujeme všetkým, s ktorými sme strávili tento večer plný pekných a spoločných zážitkov. Prajeme si, aby nám celý rok plynul tak príjemne, ako sme ho aj začaliJ

Janka, Kika, Janko, Tomáš D. a Tomáš G.

A s akými pocitmi sme odchádzali z našej kapustnice? Prečítajte si krátke rozhovory niektorých z nás:

Janko: “ Kapustnica sa nám vydarila. Ja som pomáhal Evke cez týždeň miešať plnku do medových rezov. Kapustnica, ktorú uvarila Broňa mi veľmi chutila, ešte by som si dal aj dupľu.  Keď sme tancovali na hymnu, tak sa nám zrazu zasekol počítač, tak sme museli improvizovať bez hudby, ale nejako sme to zvládli“.

Kika: „Ja som cez týždeň pomáhala piecť s Tomášom, Marcelkou a Jankou medové rezy. Moja mama napiekla pizzové slimáky. Potešilo ma, že sme si našli každý pri stole sviečku od pána Zlochu. Pred vystúpením som mala trochu trému, ale nakoniec som to dobre zvládla. Keď sme mali hymnu, tak som tancovala sólo, ale mala som málo miesta a trochu sme sa tlačili s Tomášom vedľa seba“.

Tomáš G.: „ Naša Broňa je veľká kuchárka. Spravila dobrú kapustnicu. Iba tie sušené hríby, ktoré boli v polievke moc nejedávam.  Inak mi z jedla chutilo všetko. Najviac koláče. A ešte sa mi páčila pani riaditeľka, že mala pekné vlasy“.

Marcelka: „So Silviou sme predtým piekli bezlepkové tyčinky, kvôli mojej diéte. Veľmi som sa potešila, keď som stretla na kapustnici aj Mirku s manželom a synom. Že nás prišli pozrieť do Impulzu“.

Tomáš D.: „Mne chutilo všetko, chrumky, chipsy, aj coca-cola. Som rád, že som tam stretol Kristínkinu mamu aj Zdenku“.

Janka: „Bola to príjemná akcia. Páčila sa mi prezentácia, ktorú sme si pripravili a aj to, ako sme vyzdobili miestnosť, že na stoloch sme mali živé ruže. Trému som vôbec nemala, pretože sme si to predtým nacvičovali s Evkou a pani riaditeľkou“.