Výlet na Devín

Dňa 18.6. 2015 sme boli na hrade Devín. Z Impulzu sme išli do prístavu a odtiaľ loďou Prešov pod hrad. Spolu s nami cestovali aj žiaci z inej školy. Bolo nás tam veľa, ale každý z nás mal miesto na sedenie. Výhľad z lode bol príjemný, ja som sedel s Tomáškom na palube na konci lode.

Na lodi bol aj bufet. Kto mal peniaze, tak si mohol niečo kúpiť. Výlet loďou nám vybavil Beatkin otec – pán Bartalský. Je to kamarát kapitána lode, a tak nás pozvali na plavbu na Devín.

Keď sme vystúpili z lode, vyšli sme na kopec pod hrad a tam sme si dali obed. Bol to dosť strmý kopec! Urobili sme si piknik. Niektorí sme sedeli na lavičkách, iní na tráve. Na obed nám v našej jedálni pripravili rezeň s chlebom a Silvia priniesla kyslé uhorky.

Potom sme išli na prehliadku hradu. Bola z neho len zrúcanina. Z tej najvyššej časti hradu sme mali výhľad na sútok dvoch riek Dunaja a Moravy. Farba riek bola rozdielna. Bolo vidieť, kde sa jedna do druhej vlieva.

Pod hradom boli rytieri, ktorí predvádzali stredoveké zbrane, nástroje a remeslá. Urobili sme si aj niekoľko fotiek. Aj ja som sa nechal vyfotiť pri stredovekom brnení. Najviac sa mi však páčila hradná studňa. Bola veľmi hlboká. Keď som do nej vlial vodu z vedra, dlho trvalo kým som počul čľapnutie.

Romanko