Deň krivých zrkadiel

Dňa 12.6. 2015 sme sa my z Impulzu, okrem niektorých, ktorí nemohli prísť, zúčastnili Dňa krivých zrkadiel. Deň krivých zrkadiel je dňom, keď si ľudia všímajú, že sú medzi nimi aj takí, ktorí majú  nejaký handicap. Treba si ich ale všímať nie len v tento deň, ale stále a neodsudzovať ich!  Táto akcia sa konala na Hviezdoslavovom námestí  a bolo tam plno ľudí, zvedavých, čo sa tam deje.  Svoje výrobky tam okrem nás prezentovalo  ešte niekoľko chránených dielní a domovov sociálnych služieb. Programom nás sprevádzala Patrícia Jarjabková Garajová s jedným mladým chlapcom, Jankom Procházkom, ktorý je  jedným z nás. Sme trochu iní –  napríklad telesne, mentálne, zrakovo  alebo sluchovo postihnutí.

Prvý bod programu boli ako každý rok  bubeníci a bubeníčky z Nitry – Campana Batucada. Skoro všetkých vzali na bubnový pochod Starým mestom. Všade sa pridávali do  sprievodu aj ďalší ľudia a deti. Tešila som sa, že bubeníci opäť prišli.

Prišiel aj pán primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a s Paťkou sa rozprával o tom, ako sa mu páčia takéto aktivity a že sú veľmi dôležité. Prešiel okolo mňa a usmial sa.  Potom prišli tanečníci zo Street Dance  Academy  a Laci Strike, ktorý učil viacerých ľudí pod pódiom  jednoduché tanečné kroky. Potom všetci  spolu tancovali. Aj Thomas  Puskajler nám prišiel zaspievať svoje pesničky.

Prišla aj starostka Starého mesta a povedala, že sa jej program a aktivity veľmi páčili. Na koniec programu pani Zuzana Stavrovská rozprávala o nových pravidlách, ktoré zaručujú  ľuďom so zdravotným postihnutím a ich rodičom právnu istotu.

Verím, že sa zachovajú tieto práva, aby boli ľudia so zdravotným postihnutím chránení a aby mali krajší a lepší život. Majú na to právo!

Ivka

Prišla

Prišla ku mne potichu a nečakane, nežne mi ukázala svoje dlane.

Prišla, aby mi ukázala, že som milovaná!! 

Som aj milujúca , na lásku súca.

Povedala:  Poď, ukážem Ti Tvoje šťastie, ktoré stále a pomaly rastie!   

Prišla a už neodíde!  Je to dar, ten najkrajší!

Je to dar, v ktorom niet chmár, kde niet chamtivosti a peňazí! Je to vzácnosť, ktorej nie je dosť! 

Je to kvet, ktorému páru niet!

Prišla ku mne  LÁSKA.

Ivka z Impulzu.