Plavecké preteky

V polovičke októbra sme boli na plaveckých pretekoch. Pretekali sme ja (Macka), Mimi a Michal. Preteky sa začínali o 9 hodine v plavárni na Mokrohájskej ulici.

Najskôr sme sa prezliekli, uložili šaty do skrinky a išli sme k bazénu. Všetci súťažiaci naskákali do bazénu a mohli si skúsiť ako sa im pláva, rozplávať sa. Do bazénu som liezla pomaly, lebo bola veľmi studená voda. Skúšali sme si brodenie a potom sa začalo súťažiť. Súťažila som s Mimi v jednej disciplíne, brodenie žien do 35 rokov na 25m. Na druhýkrát bola voda tak akurát. Keď odštartovali pretek začala som vo vode rýchlo bežať, aby som vyhrala. Podarilo sa mi to, aj keď to vôbec nebolo ľahké a získala som zlatú medailu. Mimi dobehla hneď po mne, tak dostala striebro. Mali sme veľkú radosť z medailí a darčekov. Po nás, ženách, pokračovali muži. Náš Michal sa prihlásil do dvoch disciplín, plával 25m prsia a 25m voľný štýl. V oboch skončil na prvom mieste, dostal za ne zlato a my sme mu s radosťou gratulovali.

Preteky sa skončili o 12 hodine a všetci sme išli na obed do Impulzu. V Impulze nás s radosťou čakali a všetci nám gratulovali. Na druhý deň sme boli aj v televíznych správach, v ktorých vysielali reportáž o pretekoch a reportér sa rozprával s našou Mimi.

Marcelka Poláčeková