Make-Able: Ako som bola v Čechách

Keď som išla do Čiech spolu so sestrou som sa balila do ruksaka. Na hlavnej vlakovej stanici sme sa stretli spolu s pani riaditeľkou, Katkou a Marcelkou. Odprevadila ma tam mama. Cestovali sme do Brna a potom do Prahy.Všade sa mi veľmi páčilo. V Kociánke sme videli kone a kozy. Aj sme tam robili obrázky so sušených farebných listov, ktoré si Hanka odfotila. Ja som vyrobila vtáčika. Lepila som listy zo stromu na papier. Myslím, že sa mi podaril.

Boli sme aj v Prahe a prezreli sme si hrad a ďalšie pamiatky. Ja som tam už bola, ale tešila som sa, že som tam mohla prísť znova. Veľmi sa mi páčili malé domčeky v Zlatej uličke. Prechádzali sa s nami aj kamaráti z Anglicka, Španielska, Belgicka a Talianska. Našla som si tam nových kamarátov. Spočiatku sme si nerozumeli, ale potom som Antónia zo Španielska naučila aj trochu slovensky.

Ukazovali sme si rukami a kreslili obrázky. Veľmi som si ho obľúbila. Bol ku mne dobrý. Mal pletenú čiapku a ja som sa rozhodla, že mu k nej upletiem šál. Lebo ja viem pliesť. Aj náramky priateľstva. Na diskotékach sme spolu tancovali. Všetci mu veľmi tlieskali, lebo vie tancovať ako Michael Jackson. Spali sme v hotely a niekedy sme tam aj jedávali. Pani riaditeľka ma pochválila, lebo som si sama vedela objednať pitie, alebo povedať, keď mi niečo chýbalo.

Bola som na izbe s Marcelkou. Raz sme spolu videli veľmi pekný film. Česky rozumieme. Marcelka bola veľmi rada, lebo sa rada pozerá na televíziu. Boli sme aj v múzeu, tam kde pracovala Hanka. Pán riaditeľ nás po ňom povodil a potom nám ukázal aj mesto. Výlet sa mi páčil a som rada, že som poznala Antónia, ktorý príde na návštevu do Impulzu.

Mária Kvetanová (Mimi)
klientka