Farby 2016

Projekt „Spoločne vytvorme farebný svet“ naplnil všetky navrhované ciele. Do jeho realizácie sa zapojilo 11 organizácií.

Oproti pôvodne plánovanému počtu 10 partnerov sa zapojilo dokonca 11 – okrem našej organizácie PSC Impulz to boli nasledovné subjekty (v zátvorke je skladba/farba z CD Farby, ktorej spracovanie si pripravili): MC Dlháčik (úvodná skladba), Opatová group (žltá), O.Z. Krídla (hnedá), DSS Sibírka (červená), Voxtravel (biela), Praktická škola a Odborné učilište na Švabinského (modrá a ružová), sviečkar Aleš Zlocha s manželkou (sivá), SZŠ Cenada (oranžová), ZUŠ J. Albrechta (čierna) a PSC Impulz (zelená).

Dňa 3.6.2016 na Malej scéne projekt vyvrcholil v rámci 8. ročníka Podujatia Urobme radosť sebe aj iným, kde sa jednotlivé „dieliky skladačky“ spojili do veľkého spoločného predstavenia so 75 účinkujúcimi, ktorí vystúpili pred plne obsadeným hľadiskom – vyše 200 divákov. Farebné stvárnenia boli rôzne: najčastejšie tanec, pantomíma, ale objavil sa aj spev a divadlo; každé spracovanie však bolo originálne. Na záver všetci účinkujúci vytvorili na javisku farebnú paletu a spoločne s autorom hudby CD Farby Zbyňom Džadoňom si zaspievali pieseň Farebný svet. Predstavenie doplnila obrazová prezentácia činnosti zapojených organizácií.

Hoci zapojené organizácie boli skutočne rôznorodé, s rôznymi cieľovými skupinami a rôznymi misiami, spoločná aktivita nás zblížila a potvrdila zámer projektu, že rôznorodosť dokáže spájať a obohacovať. Máme nádej, že projekt bude mať skoré pokračovanie a Mesto Bratislava, ako partner opäť podporí dobrú myšlienku a tak aj svet, ktorý je krajší, keď je farebný. Ďakujeme za podporu.