Radničkine trhy

V piatok poobede sme sa vybrali autobusom do mesta, kde sa konali v dňoch 9. – 10. septembra Radničkine trhy. Tento rok boli na nádvorí Starej radnice.

V našom stánku predávala pani riaditeľka spolu s Tomášom K.  sviečky, tkané koberce, keramiku a maľované tašky, na ktoré som aj ja kreslil. Na taškách boli namaľované  pávy, domy, bocian a iné obrázky.

Okrem nás tam mali stánok aj iné chránené dielne – Dom Svitania z Jakubova, DSS Kampino, DSS Javorinská, DSS Prima, DSS Rosa, DSS Rozsutec, Kaviareň Radnička a ďalšie. Predávali tam rôzne látkové srdiečka, keramické výrobky, tričká, ruksaky, sirupy, džemy, bratislavské rožky, koláče a tašky, na ktorých boli vyšité rôzne obrázky. Boli to skutočné majstrovské diela.

Stretli sme sa tam aj s bývalými kolegami a kamarátmi. Na trhy sa prišli pozrieť aj naši rodičia. Program Radničkiných trhov moderovala pani Patrícia Jarjabková–Garajová. Súčasťou programu boli piesne o Radničkiných trhoch, o richtárovi Jakubovi a jeho dcére Radničke.

O zábavu sa postaralo aj Bon Bon Trio so speváčkou Petrou Humeňanskou–Sedlákovou, ktorá bola aj finalistkou súťaže Slovensko hľadá SuperStar I.

Na záver programu boli ocenení najlepší účastníci trhov aj nové inšpirácie. Veľmi nás potešilo, že aj tento rok sme dostali ocenenie a diplom za naše sviečky v rámci „Naj stánku Radničkiných trhov 2022“.

 

Romanko, Janka a Michal