Hrad Červený Kameň

V stredu dňa 29. 9. 2021 sme si spravili výlet na Červený Kameň. Išli sme tam autobusom, ktorý sme si objednali. Spolu s nami tam boli aj niektorí rodičia.

Keď sme tam prišli, dali sme si desiatu a kávu. Na Červenom Kameni  bol jeden stánok, pri stánku som videl  mačku. Potom sme išli na hrad. Na hrade sme mali prehliadku od 11:30 hodine do 12:30 hodine.  Na prízemí boli dva krby, kamienková podlaha, koč a malé okno, cez ktoré bolo vidieť lekáreň. Potom sme išli po schodoch na prvé poschodie. Na stene visel jeleň.

Na prvom poschodí bola aj jedáleň. Okrem nej tam boli postele, stoličky, stoly, krb a skrinky so zrkadlom, kde sa odkladali knihy. Dole pod skrinkami sa odkladalo oblečenie. Medzi skrinkami boli vysúvacie dosky, ktoré slúžili na písanie. Boli tam aj taniere, džbány a knižnica.

Keď sme išli z hradu domov, zastavili sme sa po ceste aj v reštaurácii. Ja som si dal na obed lokše mastené s cesnakom. Na pitie som mal pomarančový džús. Otec mal pizzu a na pitie mal zelený čaj. Ostatní  si objednali rôzne druhy pizze.

V reštaurácii robili okrem toho rôzne druhy zeleninových šalátov a lokše. Na pitie mali džús, čaj, kofolu a minerálku. Cestou domov sme sa v autobuse rozprávali o výlete. Aj počasie nám vyšlo. Bol to pekný výlet.

Michal a Romanko