Predvianočný obed

Tento štvrtok – 19. december bol u nás v Impulze tak trochu iný deň, ako tie bežné, pracovné. Spoločne sme si pripravili predvianočný slávnostný obed, na ktorom sme sa stretli s našimi priateľmi, dobrovoľníkmi a kolegami.

Doobeda sme si nachystali v Pinf miestnosti stoly, na ktoré sme dali vianočné obrusy, servítky, taniere, príbory, poháre a sviečky. Na obed sme mali polievku a vyprážaný kurací rezeň so zemiakovým šalátom.  V šaláte boli zemiaky, cibuľa, uhorky. Niektorí si dali rezeň na prírodno. Prišli aj moji rodičia.

Naša pani riaditeľka nás všetkých privítala a zaželali sme si pekné sviatky. V Pinf učebni bol aj ozdobený vianočný stromček. Boli na ňom červené, biele a strieborné gule, mašličky, zvončeky, keramické vločky a svetielka.

Po obede sme mali aj koláče – čokoládové sušienky, taliansky vianočný koláč s hrozienkami – panettone, „Mozartove gule“ a linecké koláčiky v tvare kvetiny s džemom. Ja som si dupľu nedal,  lebo som vedel, že by to nedopadlo dobre. Potom sme si rozbaľovali darčeky, ktoré sme si našli pod stromčekom. Ešte sme dostali aj spoločný darček – nový stolný futbal. Niektorí sme si ho hneď vyskúšali. Na futbalovom stole sa dajú ručne posúvať panáci. Sú tam dve brány a dve čiernobiele lopty. Bolo na nás vidieť, ako sme to prežívali. Ja som to prežíval dobre.

 

Michal a Romanko