Dni dobrovoľníctva

Minulý týždeň bol pre nás iný, výnimočný. Na celom Slovensku prebiehal „Týždeň dobrovoľníctva“, a tak sme aj my v našom Impulze privítali od 17.-19. septembra ľudí ochotných pomáhať nezištne iným.

V pondelok k nám prišli zamestnanci zo Slovenskej sporiteľne, v utorok z firmy Dell a tretí deň dve dámy zo Slovak Telekom. Privítala ich naša pani riaditeľka, ktorá im ukázali naše priestory a porozprávala im o Impulze. Potom ich zaviedla do sviečkárskej dielne, kde sa zapojili medzi nás. Najskôr im pán majster vysvetlil, ako nám budú pomáhať pri sypaní nalámanej škorice do valcových umelohmotných a kovových kockových foriem na škoricové sviečky.

Potom sa presunuli do tvorivej dielne, kde pomáhali  rozvaľkať hlinu, z ktorej sa potom modelovali keramické misy.

Poobede sa rozdelili na dve skupiny – jedna leštila srdiečkové sviečky a druhá sa učila v rehabilitačnom stredisku viazať uzlíky na tkaných prestieraniach.

Dobrovoľníkom sa u nás veľmi páčilo, zaujímali sa o to, čo všetko u nás vyrábame a bavilo ich vyskúšať si niečo nové. Väčšina z nich si po prvýkrát vyskúšala, ako sa vyrobí taká sviečka alebo keramická misa z hliny. Boli to pre nich zaujímavé skúsenosti a pre nás veľká pomoc.

Ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli stráviť svoj čas s nami. Ste dôkazom, že ľudia s otvoreným srdcom a rukami plnými dobrých skutkov ešte žijú.

Ivka K.