Výstava a benefičný koncert v Zichyho paláci

Tak ako pred rokom sme sa aj tento rok presne 12. decembra stretli v Zichyho paláci na benefičnom koncerte, ktorý organizovali mestská časť Staré mesto, Seniorcentrum Staré Mesto a občianske združenie Dúha Bratislava.

Podujatie sa volalo „Vianoce v Zichyho paláci“. Do mesta sme sa odviezli autobusom č.91 a cestou sme sa zastavili aj na vianočných trhoch na Hlavnom námestí. Keď sme prišli na koncert, čakala nás tam už aj naša pani riaditeľka spolu so svojou sestrou, ktoré predávali naše sviečky, keramiku, textilné výrobky a iné dekorácie.  Aj moja mama prišla. Počas večera vystúpili rôzni speváci ako napríklad sólistka opery SND pani Jitka Sapara Fischerová, skupina SPIRIT – Róbert Sarkozi, ktorý hral na gitaru, Anton Meszaros a Július Sarkozi.

Potom mal príhovor riaditeľ Domova dôchodcov na Podjavorinskej, ktorý poďakoval svojim dlhoročným zamestnancom a ocenil ich peknými cenami za ich náročnú a obetavú prácu. Zahrali aj pekné slovenské, anglické a jednu španielsku pieseň. Klienti Seniorcentra a aj my sme vystavovali na stenách pred obradnou miestnosťou svoje obrazy.

Bol tam aj jeden pán, čo učil taiči v domove dôchodcov a aj on dostal cenu. Rozprávali nám aj o skupine Spirit, že precestovali celý svet a že boli v rôznych krajinách. Na konci koncertu sme si všetci spoločne zaspievali koledu Tichá noc a potom sme sa presunuli dole do reštaurácie, kde sme si posedeli pri tradičnej vianočnej kapustnici. Spolu so svojimi blízkymi a priateľmi sme prežili pekný večer plný nezabudnuteľných zážitkov.

 

Ivica a Michal a Beátka