Výstava v Mirbachovom paláci spojená s artefiletikou „Pre prstové vankúšiky“

Dňa 28. novembra sme sa vybrali do Mirbachovho paláca na výstavu, kde sme si prezreli obrazy maliara Rudolfa Krivoša. Okrem toho pre nás pripravili Vlado s Monikou tvorivé dielne s názvom „Pre prstové vankúšiky“. V podkroví galérie sme si na výkresy naniesli špachtľou sadru, ktorú sme nechali zaschnúť a potom sme na ňu maľovali rôznymi farbami. Vznikali nám tak všelijaké zaujímavé obrazy.

Potom sme zišli dole do galérie a tam sme si prezreli obrazy Rudolfa Krivoša. Rozprávali sme sa o tom, že majú rôznu štruktúru a ich povrch väčšinou nebol hladký ale rôzne stekajúci. Podobne ako naše sádrové obrázky, ktoré sme si vyrobili.

Nakoniec si pre nás ešte Monika pripravila v podkroví takú hmatovú úlohu, že sme sa museli vyzuť a prechádzali sme sa po rôznych  štrukturovaných materiáloch, ktoré boli v niekoľkých plastových boxoch. Bolo to celkom zábavné, lebo v jednom boxe bola vata, v druhom studené mince, v treťom nastrihaný vlnkovaný kartón, v ďalšom penové hubky, v piatom plastové sáčky a v poslednom namočený uterák. Už sa  tešíme, čo budeme robiť zase nabudúce.

 

Janka, Tomáš G. a Tomáš D.

 

„Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie VÚB“.