Slávnostné otvorenie PINF učebne

Vo štvrtok, 12. októbra 2017 sme mali v Impulze vzácnu návštevu. Prišiel k nám na slávnostné otvorenie našej novej Pinf učebne Ondrej Vrábel spolu so svojou mamou a milými hosťami. Boli to žiaci zo ZŠ Turnianska, Praktickej školy na Švabinského ul. a špeciálna pedagogička z DSS Lipského.

Ondrej je mladý muž, autor počítačových hier, ktoré slúžia na rozvoj čítania, písania, počítania, pozornosti a pamäte. Vymyslel ich pre svoju sesternicu Dášku, ktorá má detskú mozgovú obrnu.  Za tento projekt bol dokonca ocenený Krištáľovým krídlom za filantropiu.

Naša pani riaditeľka všetkých privítala a potom dala slovo Evičke, ktorá celú akciu spolu s Kikou moderovala. Najskôr hovorila o celom projekte, ako vlastne vznikol a potom nám Ondrej rozprával, prečo vymyslel tieto hry a ako vznikol ich názov. Žiaci si mohli na interaktívnej tabuli tieto hry aj vyskúšať a hádali správne odpovede. Veľmi ich to bavilo a dobre sme sa pri tom zabávali.

Potom Kika otvorila diskusiu  s Ondrejom a kládla mu otázky, ktoré nás zaujímali. Páčilo sa jej, že mala v ruke mikrofón a nachvíľu bola moderátorkou. Ondrej nám porozprával o svojich záľubách ako je fotografovanie a pečenie pizze. Na záver pani riaditeľka poďakovala všetkým, ktorí sa tohto projektu zúčastnili a my sme sa poobede spolu s deťmi stretli na spoločnej hodine v učebni. Tešíme sa, že sa naučíme nové veci a spoznáme pritom ďalších kamarátov.

Tomáš G., Michal a Janko