Šafrické leto

Dňa 18.8.2017 som bol s pani riaditeľkou a Broňou našou štatutárkou robiť workshop na výrobu sviečok a odznakov v Blatnom.

So sebou sme si zobrali potrebné vybavenie: parafín, už naknôtikované formy na sviečky, kúsky farebného parafínu a hrniec a žehličku na zarovnanie už hotovej sviečky. Výrobu odznakov som mal na starosti  ja a k tomu som potreboval: odznakovač, náboje a fólie na odznaky, šablóny, fixky a farbičky, časopisy, letáky a nožnice.

Na výrobu sviečok dozerali Broňa a naša pani riaditeľka. Deti si do prázdnych foriem naukladali kúsky farebného parafínu podľa svojho výberu. Potom im ich Broňa zaliala horúcim parafínom. Po zatuhnutí sa vyklopili z foriem a zažehlili, aby rovno stáli. Aj keď bolo horúco, záujem o výrobu sviečok a odznakov bol veľmi veľký. Mne sa odznaky robili dobre, ale na chvíľu som si myslel, že sa mi odznakovač pokazil. Podarilo sa mi ho však opraviť J. Deti si vyrábali odznaky tak, že si ich buď maľovali alebo vystrihovali obrázky z časopisu. Pani riaditeľka dohliadala nato, aby sa deti nepredbiehali nebrali si materiál.

Po skončení celej akcie sme poupratovali a ešte chvíľu posedeli s Monikou Korenčiovou, ktorá nás na akciu zavolala a ktorá prevádzkuje divadlo Malá scéna.

Na budúci rok pôjdem rád znovu robiť workshop do Blatného.

Janko

Aktivita bola uskutočnená vďaka finančnej podpore Nadácie VÚB