Modelovanie v Sibírke

V utorok 13. októbra 2015 doobeda, keď sme sa nadesiatovali,  išli sme taxíkom do Sibírky. Z Impulzu sme išli štyria: Kika, Marcelka, Romanko a pani riaditeľka.V Sibírke  nás už čakala pani Katka Ivančíková, s ktorou sme mali keramiku, teda modelovanie z hliny. Videli sme tam klientov, ktorí boli postihnutí – niektorí mohli chodiť, ale iní boli na vozíkoch. Bol tam aj jeden pán z Nemecka, ktorý je u nich dobrovoľníkom. Pomáhal mladej klientke vykrajovať vianočné ozdoby z hliny. Jej sa to páčilo a veľmi sa z toho tešila.

Na začiatku nám Katka ukázala, ako sa miesi hlina a ako sa z nej vykrajujú ozdoby na vianočný stromček. Nemuseli sme používať iba formičky, ozdoby sme si mohli vyrobiť aj podľa vlastnej fantázie.

Potom sme začali modelovať. Vyrobili sme si: vianočný stromček a snehuliaka (Kika) anjela a snehuliaka (Marcelka)  stromy, anjela, kone a aj iné veci (Romanko). Kika si vyrobila anjela podľa vlastnej fantázie.

Práca s hlinou bola príjemná a počas nej nám ponúkli aj kávu a čaj. Do Sibírky sa ešte vrátime dokončiť naše výrobky. Tešíme sa, že tam znova pôjdeme a budeme naše výrobky glazovať.

Kika, Marcelka a Romanko