„Urobme radosť sebe aj iným“

Vo štvrtok 19. 6. 2014 okolo 16,00 hod. sme odchádzali z  Impulzu  do Domu kultúry Lúky. Mali sme tam už siedmy ročník nášho kultúrneho programu – Urobme radosť sebe aj iným, ktorý moderovala Elena Bakošová. Všetkých divákov privítala aj spolu  s našimi kamarátmi a kolegami – Michalom Novotným a Jankou Rybárikovou.

Tentokrát sme podujatie organizovali v spolupráci s občianskym združením Wellgiving. Zvláštnosťou bolo, že sme v tomto ročníku oceňovali firmy a organizácie, ktoré nám pomohli v minulom roku či už zákazkou, alebo dobrovoľníckou prácou. Udeľovali sme im certifikát „Očko do siete“  spolu s veľkou sviečkou so štítkom kampane. Symbol kampane – očko do siete – spája ľudí, ktorí sú ochotní urobiť niečo pre druhých, pre tých, ktorí to najviac potrebujú. Pri odovzdávaní cien hrdo asistovali aj niektorí z nás.

Mali sme bohatí program. Páčil sa mi rap v podaní mladého rappera, ktorý zložil pieseň aj pre Impulz, v ťažkom období, keď sme vyhoreli. Bol to on, ktorý vtedy pre nás zorganizoval v Šali aj benefičný koncert. So svojím programom vystúpili aj dievčatá zo Základnej školy na Turnianskej ulici. Veľmi sa mi páčil brušný tanec, ktorý nám predviedol tanečný pár zo Základnej školy na Žehrianskej ulici. Na pódiu mala príhovor aj Stefi Nováková, riaditeľka Domu Svitania a predsedkyňa ZPMP v SR. Vystupovali aj Kika a Janka so Zuzkou Lipovou. Predviedli orientálny tanec so šatkami v pomalom hudobnom rytme.

Na záver zaspieval Zbyňo Džadoň našu novú „impulzácku“ hymnu a my sme ho doprevádzali tancom na javisku. Niektorí z nás aj na rytmických nástrojoch.

Po programe nasledovala recepcia, kde sa podávali jednohubky  s nátierkami, ktoré sme pripravili so Zuzkou Lipovou v Impulze. Ponúkali sa aj vegetariánske chlebíčky a skvelé koláče.

Náš koncert si prišla pozrieť aj Silvia a moje dve sesternice. A tiež Gabika, naša učiteľka kurzu varenia. Program bol veľmi pekný a všetkých nás potešilo aj hľadisko plné ľudí. To svedčí o tom, že Impulzáci majú veľa priateľov. ☺

Zuzka Martinská