Plavecké preteky BSK

Dňa  26.10.2012 (v piatok)  som sa zúčastnila plaveckých pretekov,  ktoré sa konali na Lafrankoni v  budove  Fakulty telesnej výchovy a športu, kde majú krásny bazén. A v ňom sme súťažili!

Boli tam klienti z viacerých Domovov  sociálnych  služieb. Organizátorom pretekov bol  DSS prof. Karola Matulaya na Lipského ulici, ktorý ho organizovali už po štvrtý krát.
Na miesto konania  som  prišla  ráno o štvrť na osem,  aby  som  sa  zaregistrovala  medzi súťažiacich. V šatni som  sa  vyzliekla do plaviek . Pripravila som si plávaciu čiapku od mamy, uterák, dreváky a išla som k bazénu. Našla som si vyhriate miesto a čakala som na Miška Novotného, ktorý tiež súťažil.

Prišiel s otcom a spoločne sme sa pred pretekmi povzbudzovali.  Ja som plávala prsia na 25 metrov a Michal plával tiež prsia ale na 50 metrov.  Na týchto  pretekoch sa  súťažilo aj vo voľnom  štýle, potom to boli prsia a na koniec aj s plávajúcimi slížmi.  Teda plávali aj tí,  ktorí sa báli plávať  bez  použitia  podporných pomôcok ako sú plávacie vesty,  kolesá  a iné.   Boli tam aj moji kamaráti  z viacerých  DSS, ktorí ma povzbudzovali ale tiež aj súťažili.

Skončila som na štvrtom mieste, ale napriek tomu som sa veľmi tešila z tohto úspechu. Náš Michal bol však ako vždy prvý.
Bol tam skoro celý  Impulz a aj teta Alenka (Miminina asistentka) a Bronka,  ktoré nás prišli povzbudiť. Všetci impulzáci kričali: „Idéééš, idééš, plááávaj, plááávaj a do tohóóó!“ Bolo to aj veľmi napínavé, kto z koho a aj veľmi veselé. Dobre som sa zabavila.
Mali sme aj suchý obed, rezeň  v žemli , ktorý mi veľmi chutil. Možno aj preto, že som vydala veľa energie 🙂 🙂 :-)!

Na tejto super súťaži boli aj vojaci s tričkami, na ktorých bolo napísané zo zadnej časti Čestná stráž prezidenta Slovenskej republiky. Pomáhali tým, ktorým sa ťažko  išlo do vody a z vody a pomáhali celú akciu organizovať. Tiež na nás dozerali, aby sa nám nič nestalo, možno aj aby sme sa neutopili :-).

Ja za seba ďakujem Janke Farkašovej, ako sa počas pretekov o mňa starala a povzbudzovala  ma. A samozrejme všetkým mojim impulzákom.
Na  budúce sa pokúsim vyhrať!

Ivica Kernaševičová