Make-Able: Pobyt v Anglicku

Dňa 14.6. večer sme išli do Anglicka. Prišli sme tam v noci, ubytovali sme sa, vybalili sa a išli sme spať. Ráno sme vstali o ôsmej hodine. Potom sme mali spoločné raňajky, po raňajkách sme išli na radnicu v Birminghame. Tam nás prišiel privítať pán starosta a my sme sa s ním zoznámili. Mali príhovor aj účastníci pobytu. Urobili sme si tam spravili spoločnú fotku a išli sme preč. Potom sme išli do Cenenial centra, kde sme mali slávnostný obed na počesť 65. výročia založenia organizácie CMP. Pozerali sme si tam náš spoločný film, ktorý sme nakrútili v Impulze. Mali sme tam diskotéku, na ktorej sme sa dobre zabavili. Večerali sme všetci v Indickej reštaurácii.

Na druhý deň sme išli do CMP centra, kde nám ukázali svoje priestory a tiež aj svoje maľby. Tie sa mi veľmi páčili, lebo ja sama rada kreslím. S Marcelkou a pani riaditeľkou sme vyrobili aj slnko priateľstva, ktoré malo ako úsmev nápis PRIATEĽSTVO po anglicky. Na záver nám Róbert zaspieval pieseň o priateľstve, na ktorú sme si mali nacvičiť tanec.

Všetci mu blahoželali, ako pekne spieval. Na druhý deň sme išli ja, Marcelka a Katka do múzea. Veľmi sa mi tam páčilo. Videli sme tam staré šperky, pekné obrazy a vypchatého krokodíla. Poobede sme boli na nákupoch. Ja, Marcelka a pani riaditeľka sme si kúpili rovnaké tričká. Dohodli sme sa, že si ich oblečieme na impulzácku opekačku. Kúpili sme aj darčeky pre svojich blízkych.

Posledný deň pred odchodom sme boli v Botanickej záhrade. Bolo tam veľa kvetov, kaktusov a krásnych vtákov. Veľmi sa mi páčilo aj jazierko plné veľkých farebných rýb. V Anglicku sa mi veľmi páčilo. Našla som si tam aj kamarátky zo Španielska, s ktorými si píšem listy. Urobila som si tam aj fotky na pamiatku. To je všetko, čo som chcela napísať o pobyte v Anglicku.

Zuzana Martinská
klientka