Opekačka

Koncom júna sme mali opekačku, ktorú už máme v lete a na jeseň každý rok. Veľmi sa na ňu všetci tešíme. Oslavovali sme na nej narodeniny našej pani riaditeľky a mojej kamarátky Marcelky. Nezabudli sme však ani na Beátkine meniny.

Opekali sme si tam kuracie mäso a špekáčiky. Grilovací plech na pečenie kuracích stehien vyrobil náš majster stolárskej dielne Fero. Majster sviečkárskej dielne Laco a Braňo nám pripravili palice na opekanie špekáčikov. K nim sme mali kečup alebo horčicu. Okrem toho tam boli paradajky, kyslé uhorky, olivy a červená paprika. Na začiatku sme si skoro všetci dali zemiakové lupienky, chrumky a čipsy. Máme ich všetci veľmi radi. Pili sme kofolu a ako zákusok sme mali koláče s ovocím. Jeden z nich bol bezlepkový kvôli našej Marcelke.

Na našu opekačku sme pozvali aj ľudí, ktorí nám pomáhajú a ktorých máme radi: pani Zuzanu Stavrovskú a jej dvoch psíkov, pani a pána Novotných – rodičov nášho Michala, Mimininu asistentku Alenku, naše arteterapeutičky Danku a Renátku a Lacovu manželku – pani Dášku.

Zahrali sme si aj hru s papierovými čelenkami. Na nich sú napísané rôzne slová. Ten, ktorý ju má na hlave, dáva také otázky tým druhým, aby napísané slovo čo najskôr uhádol. Je to celkom zaujímavé a tiež sa aj zasmejeme.

Bolo teplo a boli sme na Draždiaku a tak sa niektorí z nás išli kúpať. Opaľovali sme sa a počúvali hudbu z mobilov. O tretej hodine sme sa vrátili do Impulzu.

Všetkým sa nám tam páčilo.

Zuzka Martinská