Deň otvorených dverí

Deň otvorených dverí sme začali v Impulze prípravou, to znamená, že sme upratovali a pripravovali dielne na túto akciu spojenú s návštevou množstva ľudí – učiteľov, žiakov, zamestnancov a klientov DSS a zástupcov rôznych organizácii. Akcia trvala celý deň od 9. do 17. hodiny. Prví návštevníci začali prichádzať už o 9. hodine ráno. Privítala ich naša pani riaditeľka a usmerňovala ich a rozdeľovala do jednotlivých dielní.

V rehabilitačnej miestnosti si mohli vyskúšať výrobu náramkov priateľstva, farebných magnetiek, origamov a kľúčeniek v tvare štvorlístka. Na chodbe sme zriadili predaj a prezentáciu našich výrobkov, ktorý mala na starosti mama nášho Michala – pani Alenka. V relaxačnej miestnosti všetci návštevníci spoločne maľovali 4 metrový obraz. Výsledkom toho je pestré plátno, na ktorom je zobrazená veselá, rozkvitnutá krajinka. V tejto miestnosti sa tiež premietal film, z ktorého sa mohli hostia dozvedieť viac o činnosti a aktivitách nášho Impulzu.

V sviečkárskej dielni sme ukazovali a učili deti, mládež a učiteľky, ako sa robia sviečky. V stolárskej dielni si tí šikovnejší mohli vyskúšať prácu s drevom: rezanie, vŕtanie, brúsenie a iné, tomu podobné činnosti. Všetci ľudia boli super a zažili sme spolu veľmi príjemné chvíle plné radosti, nových skúseností a inšpirácie. Návštevníci si vyrobili krásne, užitočné darčeky pre seba a svojich blízkych.

Tešíme sa z toho, že sa im v našom Impulze páčilo. To aj napísali pri odchode do  veľkej Impulzáckej knihy návštev a prianí. Také ocenenie nás v Impulze veľmi teší a povzbudzuje. Dáva nám ďalšie impulzy na tvorivosť, získavanie ďalších zručností a hlavne chuť vyrábať ešte krajšie výrobky.

Tešíme sa o rok na Vás – naši návštevníci a želáme Vám veľa tvorivosti, nápadov a úsmevov do ďalších dní!

Ďakujeme aj našim dobrovoľníkom, bez pomoci ktorých, by sme takú veľkú akciu sami nezvládli.

Ivica Kernaševičová