Predvianočné prípravy

Predvianočná atmosféra v Impulze je intenzívne prevoňaná škoricou. Cítiť ju a vidieť ju všade. Objednávka na veľký počet škoricových sviečok nás všetkých zomkla a naučila nás nielen novým pracovným postupom a zručnostiam, ale aj tomu, ako je pre tím dôležité vzájomne si pomáhať a môcť sa na seba spoľahnúť.

Prvýkrát spolupracujú zamestnanci chránených dielní s klientmi rehabilitačného strediska  na veľkej spoločnej zákazke. Každý z nich má svoju pracovnú úlohu, ktorú musí splniť tak, aby nespôsobil problémy ďalším v „pracovnom reťazci“. Každý z nás je jeho dôležitým ohnivkom.

Maťo, Michal  a Fero, zamestnanci stolárskej dielne, kladivkami precízne roztĺkajú škoricové trubičky, Ivica, Marcelka a Beátka kúskami škorice v sviečkárskej dielni plnia valcové formy, napokon ich Laco zalieva horúcim parafínom. Po zatuhnutí do nich naši pomocníci – dobrovoľníci navliekajú knôty a sviečky sú zaliate druhý krát. Už vychladnutým sviečkam definitívne upravuje vzhľad Braňo, ktorý šikovne zažehľuje ich koncovú časť. Pekné, hladké a rovnako vysoké putujú do rehabilitačného strediska, kde je práca precízne zorganizovaná. Andrejka štiká dierky do visačiek, Mimina do nich strihá stuhy, Zuzka lepí na sviečky štítky a balí ich do celofánu. Janka viaže stuhy a definitívnu bodku v podobe mašličky im dávajú Janka s Esterkou. A potom ich opatrne ukladajú do kartónových škatúľ.

Splnenie tejto „škoricovej“ objednávky bolo pre nás všetkých dobrou skúsenosťou, preverila naše tímové schopnosti a pripravila nás na plnenie ďalších podobných výziev.

Jana Mareková, riaditeľka