Februárová exkurzia v keramických dielňach

Jedného zasneženého dňa sme sa vybrali na exkurziu do Domu sociálnych služieb na Podjavorinskej ulici. Našim cieľom bolo si prezrieť keramickú dielňu, jej výrobu a výtvory.

Najskôr nám poukazovali na chodbe hotové výrobky, napríklad slnko a postavičky a potom sme išli do keramickej dielne, ktorá sa nachádzala vo vedľajšej budove. Pracovali v nej ľudia s postihnutím. Mali výbornú náladu, pri práci im pomáhal majster. Práve pracovali na keramických stromčekoch. Nechceli sme ich dlho rušiť, tak sme sa dlho nezdržali. Chceli sme si prezrieť aj keramickú pec ale tú nemali. Škoda, že sme ju nevideli.

Dlho sme však nečakali, pretože na druhej exkurzií v Centre voľného času Klokan v Dúbravke sme ju objavili. Mali tam malú dielničku, miestnosť s hrnčiarskym kruhom a pecou. Výrobky sa nám páčili, najmä hrnčeky a gigantický mravec. Po keramickej dielni nás previedla Mariana, ktorá nám ukázala aj maliarsky ateliér, kde sa nachádzali zaujímavé obrazy, ktoré boli všade – viseli zo stropu, na stenách aj na zemi. Boli pestré a a originálne. Ďakujem Marianke za exkurziu.

Na základe oboch exkurzií sme si aj my zriadili našu keramickú dielňu. Načerpali sme tam mnoho nápadov.

Ivka Kernaševičová