Deň krivých zrkadiel

Je to veľmi dôležité podujatie, ktoré každoročne 12. júna organizuje ZPMP kvôli nám. Sme takí, ako všetci ostatní. Aj my sa vieme tešiť, smiať sa alebo plakať, keď to tak cítime. A aj my vieme veľmi milovať…

Pred touto akciou sme maľovali zrkadielka. Bolo to po prvýkrát a šlo nám to veľmi dobre. Zdobili sme ich skoro všetci, každý po svojom, tak ako sa mu to páčilo. Používali sme okrem farieb aj všelijaké flitre, ktorými sa naša maľba pekne zvýraznila. Keď sme ich dokončili navliekli sme na ne zelené stužky, aby si ich ľudia mohli zavesiť na krk. Zrkadlo má dve strany, tú dôležitú, v ktorej sa vidíš, ale aj tá zadná, naša, môže byť pre ostatných príjemným prekvapením…

Deď nastal deň D zišli sme sa na Hviezdoslavovom námestí. Bolo nás tam veľa. Od nás, z Impulzu prišla naša pani riaditeľka, sociálna pracovníčka Janka, ktorá priviedla mňa a ďalšiu Janku a potom ešte prišla Marcelka a Michal so svojimi mamami. Samozrejme, že na mieste nás už čakal Maťko, ktorý mal v programe účinkovať. Ako ináč ako v tanci. Všetci sme naňho vždy veľmi hrdí. Nechýbala ani naša Miška a jej a Maťkova mama, ktoré aj rozprávali o dôležitosti tohto podujatia.

Hneď, ako sme prišli, dostali sme zelené tričko tejto akcie a pokladničku spolu so zrkadielkami, ktoré sme mali rozdávať. Rozdelili sme sa do troch skupín, nešli sme spolu. Samotný predaj išiel raz lepšie, inokedy horšie. Boli takí, ktorí k nám boli veľmi milí a príjemní, zaujímali sa o nás a o to, čo robíme. Tí si kúpili aj naše zrkadielka a zobrali si aj naše letáčiky. No našli sa aj takí, ktorí nás ani nevypočuli. Len škoda, že bolo tak strašne teplo. Slnko svietilo a občas sme sa museli pred ním skryť, aby sme si v tieni oddýchli. Napriek tomu, sme boli celkom úspešní.

Večer sme išli na koncert do Arény, kde Beátka predávala naše výrobky s pánom majstrom. Aj im sa darilo. Koncert bol fajn. Vystupovala tam skupina Desmod a Jana Kirchner. Bol to naozaj vydarený deň.

Jana a Zuzka