Výstava Pabla Picassa

V utorok, 21. mája sme sa vybrali do Mirbachovho paláca na výstavu, ktorá sa volala „Nech žije Picasso!“. Stretli sme sa tam aj so žiakmi a pani učiteľkou z Praktickej školy na Švabinského.

Na začiatku nám Vlado porozprával o kubistickom maliarovi Pablovi Picassovi rôzne zaujímavosti z jeho života. Narodil sa v španielskom meste Malaga, kde bolo veľmi teplo. Okrem toho, že maľoval obrazy bol aj sochár, dizajnér, grafik, ilustroval rôzne knihy, básne a vyrábal modely z keramiky a bronzu. Aj jeho otec maľoval obrazy. Inšpiráciou mu bola hlavne príroda. Pablo maľoval už ako malý chlapec a jeho obrazy boli veľmi pekné. Najprv začal maľovať ako začiatočník a postupne sa zdokonaľoval.

Potom sme dostali úlohu – vo dvojiciach sme mali zoradiť jeho fotky od najmladšieho veku až po jeho starobu. Ďalšou úlohou bolo hľadanie zvierat v jeho obrazoch. Potom nám rozdal pracovné listy, kde sme mali ďalšie úlohy. V ateliéri sme si ukázali kreslenie rôznych vecí jedným ťahom. Túto úlohu si pre nás pripravila Monika a my sme mali ceruzkou pripevnenou na dlhej palici kresliť po tabuli. Bolo to veľmi zaujímavé a páčilo sa nám tam.

Roman, Michal a Janko