Vernisáž obrazov v kaplnke svätého Jána Evanjelistu

Na vernisáž obrazov sme išli v piatok 17. mája 2019. Cestou na vernisáž sme stretli v meste aj hokejových fanúšikov.

Vernisáž sa volala Bez slov a začala o 15:00 hodine. Konala sa v kaplnke svätého Jána Evanjelistu vo Františkánskom kostole. V kaplnke boli vystavené obrazy, ktoré maľovali klienti z Domova sociálnych služieb Sibírka a aj naše obrazy, ktoré maľovali: Kristínka, Marcelka, Beátka, Tomáško G., Tomáš K., Michal, Romanko  a Janka. Niektoré obrazy sme maľovali pri relaxačnej hudbe na hodinách arteterapie.

Kurátorkou výstavy bola pani Adriana Pekárová, ktorá nám predstavila výstavu a porozprávala nám o obrazoch a výtvarníčkach: Katke Ivančíkovej, Šarlotke Štrompachovej, Danke Korychovej a Janke Marekovej. Hovorila aj o tom, že niektoré obrazy maľovali klienti z DSS Sibírka svojimi rukami a nohami. A to sa mi veľmi páči, lebo je dobré mať cit a cítiť farby rukami a nohami.

Mali sme tam aj hudobný doprovod – mladú slečnu, ktorá hrala na gitare. Pri poslednej skladbe nám Tomáško G. aj zatancoval. Potom na nás čakalo aj malé pohostenie. Prišli tam za nami aj naši rodičia, rodičia klientov  DSS Sibírka, naši kamaráti a bývalé kolegyne. Vernisáž obrazov sa mi veľmi páčila. Výstava trvala do nedele 26.5.2019.

 

Kika a Janka