Výtvarný salón 2018

Vo štvrtok, 22. novembra sme sa vybrali vlakom do Zvolena na 23. ročník Výtvarného salónu. Ráno, približne o pol ôsmej sme sa začali schádzať na Hlavnej stanici, pretože o ôsmej nám išiel vlak Sitno, ktorý nás doviezol až tam. Cesta nám trvala 3 hodiny, a tak, aby nám ubiehala rýchlejšie, krátili sme si ju čítaním časopisov, rozprávaním sa alebo sledovaním okolitej krajiny. Do Zvolena sme prišli okolo 11.00 hodiny. Najskôr sme išli na obed do reštaurácie Centrum. Na obed sme mali vyprážaný syr s hranolkami, tatárskou omáčkou a zeleninovou oblohou. Niektorí si dali aj kávu alebo minerálku. Z reštaurácie sme išli na Výtvarný salón. Ten sa konal v Lesníckom a  drevárskom múzeu.

Tento rok mala hlavná téma názov – V krajine snov. Najskôr boli príhovory, kultúrny program a oceňovanie pre jednotlivcov. Za Impulz bola ocenená Andrea Dullová cenou za tkaný textil. Klienti a zamestnanci chránenej dielne Impulz získali aj ocenenie Grand Prix za  maľované obrazy – Renesančná galéria časť 1-3. Za keramiku boli ocenení Martin Mišo a Romanko Pčolár. Dostali sme rôzne pekné ceny – diplomy, fixky, temperové farbičky, spoločenské hry a rôzne pekné darčeky.

Na odovzdávanie cien s nami prišli aj naši rodičia, pani riaditeľka, Šarlotka, Bronka a naše sociálne pracovníčky. Po skončení bolo občerstvenie. Mohli sme si dať kávu alebo sladký koláčik. Niektorí sme išli ešte do kaviarne na kávu a čaj. Z tadiaľ sme sa presunuli na vlakovú stanicu, kde sme čakali na rýchlik Slatina. Do Bratislavy sme sa vrátili o 20.15hod. Zažili sme spolu pekný deň plný zážitkov a prekvapení.

Ivica, Michal, Kika