Plavecké preteky

V piatok, 26. októbra  som sa zúčastnil regionálnych plaveckých pretekov, ktoré organizoval ako každý rok Domov sociálnych služieb profesora Karola Matulaya v areáli FTVŠ na Lafranconi. Tento rok to bol už jubilejný 10. ročník.

Preteky sa začali o 9.00h ráno a prišla tam so mnou mama. Najskôr nám predviedol jeden študent plavbu na kanoe. Potom sa začali samotné preteky. Prvou súťažnou disciplínou pre neplavcov boli preteky s penovou podložkou v tvare „slíža“, v ktorej súťažili ženy aj muži. Ďalšou disciplínou bolo plávanie na 25m a 50m v štýle prsia. Najskôr súťažili muži a potom ženy. Ja som súťažil v oboch disciplínach – na 25m a 50m.  Podarilo sa mi umiestniť sa na prvom mieste v oboch kategóriách.  Dostal som pekné ceny – hodinky v tvare motorky, tričko a čiapku. Prišli ma povzbudiť aj kamaráti z Impulzu. Potešil som sa, keď som ich zbadal na balkóne ako mi fandili.

Po každej súťažnej disciplíne bolo aj vyhodnotenie. Medzitým sme mali prestávku a malé občerstvenie. Dostali sme bagety a minerálku, aby sme sa posilnili. Potom nasledovali ďalšie súťažné štýly – plávanie na voľný spôsob na 25m a 50m, voľný štýl muži do 35 rokov, voľný štýl ženy do 35 rokov. Keď to všetko skončilo, tak sme išli s mamou domov. Bol som už trochu unavený a tak som si doma oddýchol.

Michal