Pinf hry ako impulz pre spojenie a učenie

Projekt s názvom “Pinf hry ako impulz pre spojenie a učenie” je inšpirovaný príkladom kamarátstva Ondreja, študenta gymnázia v Senici a jeho sesternice Dášky s detskou mozgovou obrnou. Ondrej ako šikovný programátor sa v desiatich rokoch rozhodol vyvinúť softvér na počítačovú hru, ktorá podporí Dášku v jej každodenných zručnostiach napr. pri počítaní, písaní, čítaní, nakupovaní a zároveň aj pri využívaní informačných technológií.

A tak sú na svete Pinf Hry, šité na mieru pre ľudí so špeciálnymi potrebami. Hry sú preložené do piatich jazykov a využívané v USA, Anglicku a Indii. Ondrej má už teraz 15 rokov a jeho krásny projekt žne úspechy. Vyhral JuniorInternet 2015 (kateg. JuniorLEARN), LEAF Award 2015 a Krištáľové krídlo za filantropiu.

V uvedenom projekte sa Pinf hry nestanú len poučnou a zábavnou hrou, ale aj otvoreným priestorom pre vznik nových kamarátstiev, vzájomného učenia a podpory. Na tento účel bola v Impulze zriadená miestnosť s interaktívnou tabuľou a počítačmi, ktoré budú využívať klienti Impulzu spolu so žiakmi z ďalších škôl.

Veríme, že tieto stretnutia budú prirodzenou motiváciou k zrodeniu nových, zaujímavých projektov pod názvom „Môj projekt pre druhých“. V januári 2018 sa pri okrúhlom stole stretnú s Ondrejom všetci aktívni žiaci a študenti projektu, aby odprezentovali svoje nápady na skvalitnenie života iným, ale aj napríklad na ochranu prírody a životného prostredia. Všetky zaujímavé nápady budú ocenené a zverejnené.

Tento projekt ZPMP v Petržalke podporila Nadácia pre deti Slovenska v rámci programu Hodina deťom.

Eva Fiedlerová, koordinátorka projektu