Predstavenie Malý princ

Keď nám v októbri naša pani riaditeľka oznámila, že navštívime divadelné predstavenie Malý princ, veľmi sme sa potešili. Predstavenie sa konalo 24. októbra v divadle na Malej Scéne. Hru si nacvičili ľudia s mentálnym postihnutím, ktorí pricestovali z Banskej Bystrice. Ich divadlo sa volá Divadlo z pasáže. Majú v ňom 13 hercov, ktorí hrajú rôzne úlohy.

Predstavenie bolo o malom princovi, ktorý žil na malinkej planéte, kde slnko zapadalo a vychádzalo každých osem minút. Cez deň vytrhával na svojej planéte burinu, aby mu nezarástla planétu a staral sa o svoju ružu. Mal ju veľmi rád. Bola krásna, ale občas ho trápila. Malý princ sa preto rozhodol, že navštívi planétu Zem. Chcel si nájsť priateľa. Pristál na púšti. Stretol tam pilota, ktorého lietadlo havarovalo. Poprosil ho, aby mu nakreslil ovečku. Veľa sa spolu rozprávali a stali priateľmi. Večer pozorovali hviezdy a cez deň hľadali studňu. Na planéte Zem malý princ stretol líšku. Veľmi sa nám páčila časť, kde sa malý princ snaží získať divokú líšku a to, ako sa nakoniec  skamarátili.

Počas predstavenia  nám jeden z hercov kládol do hľadiska otázky a my sme mu odpovedali.  Bolo to zábavné, divadlo bolo plné detí. Veľmi sa tešili.

Domov sme odchádzali  s peknými zážitkami,  na ktoré budeme dlho spomínať.

Tomáš G., Marcelka a Michal