Výstava Karola Kállaya

„Všetky tieto fotografie zeme a ľudí  som robil preto, aby ich niekto videl. Nepotrebujú vysvetľovanie.  Nie je dôležité to, čo som ja chcel fotografovaním povedať. Dôležité je to, čo cítia tí, ktorí sa na ne pozerajú“. Karol Kállay

V pondelok, 27. 6. sme boli v galérii v Mirbachovom paláci na výstave fotografií Karola Kállaya. Pozreli sme si fotografie z rôznych krajín – Talianska, Francúzka, Ruska, Mexika a USA. Pán Kállay rád fotografoval ľudí pri bežných činnostiach.

Potom sme sa rozdelili do skupín a naši lektori si pre nás pripravili úlohy. Najskôr nám rozdali kartičky, na ktorých boli nakreslené rôzne časti oblečenia (napr. šiltovka, kravata a tak) a my sme ich mali priradiť podľa určitých znakov k ľuďom z fotografií. Bolo to zábavné, ale miestami aj napínavé.

Potom sme si vyrábali textilné šperky. Na látku sme dali bavlnky a tie sme potom zažehlili a poobstrihávali do rôznych tvarov. Zicherkou sme si ich prišpendlili. No a nakoniec sme si urobili s našimi textilnými dekoráciami módnu prehliadku a prešli sme sa po „prehliadkovom móle“ . Spočiatku to bol taký zvláštny pocit stáť na móle, ale postupne z nás tréma opadla a užili sme si to parádne:-)

Romanko, Michal a Kika

„Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie VÚB“.