Urobme radosť sebe a iným

V piatok 3. júna sme mali v divadle na Malej scéne už 8. ročník kultúrneho podujatia „Urobme radosť  sebe a iným“.  Tento ročník bol však iný ako tie predchádzajúce. Spolu s ďalšími 10 organizáciami sme si pripravili jedinečné predstavenie s názvom FARBY.   

Tento hudobný projekt vznikol asi pred 8 rokmi v materských centrách a jeho misiou je „oslava rôznorodosti”.  Každá pieseň je venovaná inej farbe a každú z nich stvárnili naše spriatelené organizácie tak, ako ju videli a cítili, či už tancom, ukážkou svojich umeleckých prác  alebo pantomímou.

Hudba a texty sú dielom Zbyňa Džadoňa, skvelého hudobníka, ktorý toto CD natočil s ďalšími dobrými hudobníkmi, Luciou Šoralovou a deťmi zo ZUŠ. Súčasťou predstavenia FARBY bola aj prezentácia fotografií týchto zúčastnených organizácií: MC Dlháčik, Opatová group, O.Z. Krídla, DSS Sibírka, Voxtravel, Praktická škola a Odborné učilište na Švabinského, sviečkár Aleš Zlocha s manželkou, SZŠ Cenada, ZUŠ J. Albrechta a PSC Impulz.

Všetci účinkujúci boli „oblečení vo farbe“, na ktorú si pripravili svoje vystúpenie a v záverečnej piesni vytvorili na scéne jednu obrovskú paletu :).

Muzikál obecenstvo ocenilo búrlivým potleskom a v nejednom oku sa zaleskla aj slza dojatia….

Celý kultúrny program moderovala herečka Judita Hansman.  Na začiatku sme si vypočuli našu hymnu a po nej vystúpila mladá huslistka Anna Macková, ktorá nám zahrala dve skladby. Jej vystúpenie muselo byť veľmi náročné, lebo pri hre na husliach stále tancovala.

Aj tento rok sme oceňovali firmy certifikátom „Firma priateľská k ľuďom s postihnutím“ za ich materiálnu alebo finančnú pomoc. Väčšina z nich si v našej chránenej dielni uplatnila náhradné plnenie, tzn., že si u nás kúpili sviečky alebo pohľadnice. Tento rok sa pre Impulz stali „spriatelenou firmou“: Národné centrum zdravotníckych informácií, Siemens s.r.o., SLOVART G.T.G, spol s.r.o., Západoslovenská energetika, a.s. člen skupiny E.ON, Lucette Patiserie, Dopravné krídlo M.R.Štefánika Kuchyňa.

Na záver všetkým účinkujúcim poďakovala naša pani riaditeľka a pozvala nás na recepciu.

Janka R. a kol.

A ak chcete vedieť s akými pocitmi odchádzali naši účinkujúci z predstavenia, tak si prečítajte nasledujúce postrehy:

Tomáš G.:  „Veľmi sa mi páčilo, keď vypúšťali bublinky z bublifuku a kreslili snehuliaka. A tá teta v hnedom klobúku ako sa mrvila na deke“.

Janko: „Myslím, že sa to oplatilo robiť. Ľuďom sa to páčilo a ten čas čo sme sa pripravovali sa oplatil. Jediné čo mi chýbalo bol mikrofón, aby ma všetci dobre počuli“.

Tomáš K.: „Mal som z toho dobrý pocit. Vystúpenia boli veľmi pekné, každý to mal iné, ale všetky boli pekné“.

Beatka: „ Trému som nemala. Na javisku som sa cítila dobre“.

Michal: „ Chlebíčky mi chutili aj program sa mi páčil“.

Kika: „Ja som mala silný pocit z toho vystúpenia chlapcov na vozíku. Bavilo ma pichať odznakom do balónov, až som s tým nevedela prestať.  A tá pani čo sa vrtela na deke, to bolo pre to, že ju asi naháňal žralokJ“.

Tomáš D.: „Som rád, že som sa stretol s Kristínkinou rodinou. A Kikuška bola úžasná ako prepichovala tie balóny, čo som mal na hlave. No čo už s ňou, keď ju to tak bavilo“.

Mimi: „Ja som sa potešila, že sa prišla pozrieť na mňa moja mama. A potom to, ako tam mali tie mami svoje bábätká na javisku. A ešte bolo super, keď tá pani, čo bola akože myš, tak ju naháňal ten kocúr“.

Projekt bol zrealizovaný vďaka finančnej podpore Grantového programu hlavného mesta SR Bratislavy pre voľný čas, šport a sociálne aktivity.