Deň makaróniek

V nedeľu, 20. marca 2016 sa oslavoval v cukrárni Lucette na Humenskom námestí deň makaróniek, v rámci ktorého sa majiteľka cukrárne  pani Galovičová rozhodla, že peniažky vyzbierané počas tohto dňa v sume 635,- eur venuje nášmu združeniu Impulz, za čo jej patrí veľké poďakovanie od  nás všetkých.

No nielen to. Pre všetkých nás pripravila milé prekvapenie v podobe krásne zabalených koláčikov – makaróniek v luxusných krabičkách, na ktorých sme si s radosťou pochutnali. A čo to vlastne tie makarónky sú? Macarons (po slovensky makarónky) sú malé, zväčša farebné guľaté koláčiky, ktoré pochádzajú z Francúzska, vyzerajú ako piškótiky a sú spojené farebnou plnkou. Ich základ  tvorí 100% čistá mandľová múka, bielka a cukor. Sú prirodzene bezlepkové a to je ich nesmierna výhoda.

V cukrárni Lucette patisserie ich majú vždy jemnučké, mäkkučké, v mnohých príchutiach (pomarančový kvet, vanilka, marakuja, ruža, cappuccino, slaný karamel a iné) a ak by ste ich chceli ochutnať, určite sa tu nezabudnite zastaviť. Tak do skorého videnia priatelia!