Výstava Jiřího Kolářa

Dňa 23.2.2016 sme boli na výstave v Mirbachovom paláci.  Výstava sa volala Jiří Kolář: Legenda svetovej koláže. 

Lektor výstavy sa nás pýtal, aký môže byť papier ako napríklad, hladký, mäkký, tvrdý, drsný a podobne.  Ešte sa nás pýtal, čo sa dá robiť s papierom ako napríklad, skladať, strihať, kresliť, maľovať, trhať, pokrčiť a podobne.  Zo seba sme robili siluety.

 Boli sme rozdelení do troch skupín. Tomáš Dubeň a Tomáš Gajdoš robili koláž z postrihaných pásikov. Mimi a Romanko z pokrčeného plagátu a ja s Beátkou z potrhaných kúskov.

Janka Rybáriková

Výstava bola v meste v galérii. Najskôr sme si pozreli obrazy na stenách. Potom sme sa rozprávali o papieri a robili koláže. Veľký plagát sme krčili nohami aj rukami. Ja som robila spolu s Romankom. Najviac sa mi páčilo, keď sme lepili pokrčený plagát na papier.

Mimi Kvetanová

Na výstave sme pracovali  s papierom, ktorý sme strihali, lepili, trhali a krčili. Ja som pracoval vo dvojici s Mimi. Lektor nazval túto techniku lepidáš, krkváš a trháš. Používali sme pri tom hladký  papier. Dostali sme plagát z ktorého sme strihali, potom sme ho pokrčili a lepili na papier. Tak vznikla krkváš.  Táto technika sa mi celkom páčila.

Romanko Pčolár