Návšteva v Mirbachovom paláci

Dňa 26.8.2015 sme boli na výstave. Najskôr sme sa stretli v Impulze a hneď po desiate sme odišli s Majkou a s majstrom Lacom do mesta autobusom číslom 91. V meste sme išli peši do Mirbachovho paláca. Tam bola výstava, ktorá sa volala Diela barokového umenia.

Výstavou nás sprevádzala lektorka Petra. Na tejto výstave sme videli obrazy a sochy bez rúk. Na obrazoch sme videli ľudí bez rúk a Petra hovorila o Imrichovi Esterházim. Na ďalších obrazoch sme videli Máriu Kristínu, Máriu Teréziu, Máriu Karolínu, Jozefa I., a manžela Márie Terézie Františka Lotrinského. V rámci tvorivej dielne sme mali tri aktivity – kreslenie fixkami na papier bez rúk, kreslenie farbami s dychom a kreslenie jazykom s ovocným sirupom. Pre nás tieto aktivity vôbec neboli ľahké. Po výstave sme odišli naspäť do Impulzu. Výstava sa mi páčila.

Janka Rybáriková

Páčilo sa mi nám maľovanie bez rúk. Kreslili sme pomocou fixiek na čistý papier rovnú čiaru bez pomoci rúk. Potom nám na papier vyliali farebné tuše a my sme v skupinkách fúkali. Farby vytvorili rozličné obrazce. Nakoniec sme si pochutili na sirupoch, keď sme maľovali jazykom. Na tvrdom papieri sme so sirupom vytvárali obrázky podľa vlastného nápadu. Toto maľovanie chutilo každému, lebo sirupy boli sladulinké. Všetci sme si vyskúšali maľovanie bez rúk, čím sme sa pokúsili vcítiť do pocitov ľudí, ktorí takto maľujú a čo je veľmi ťažké.

Kristínka Karová

„Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore Nadácie VUB“.