Jesenná opekačka

Dňa 8. 10. sme išli o 10.00 z Impulzu na opekačku na Malý Draždiak.                     Nemohli sme ísť na pôvodné miesto, lebo bolo obsadené menšími deťmi zo základnej školy. Tak sme išli kúsok ďalej, ako sme mali. Tam už boli naši kamaráti z Praktickej školy zo  Švabinského ulice.

Prišli sme tam a zložili sme sa. Nazbierali sme zopár haluzí a palice na opekanie. Prišli tam autá naložené jedlom, pitím, stoličkami a inými potrebnými vecami. Gabika, čo nás učí v Impulze varenie, doniesla guláš a malinovky. Boli to kofoly, džúsy a minerálky.

Urobili sme oheň a začali sme opekať. Ale najprv sme rozložili stoličky, aby sme mali kde sedieť. Opiekol som si tam dva špekáčiky, a potom prišla moja mama. Boli tam aj koláče čo urobila Gabika. A potom som si dal aj guláš. Prišiel aj kamarát Zbyňo, ten čo zložil hymnu pre Impulz. Ten nám ukázal ako sa žongluje s kuželkami a loptičkami. A potom som išiel s mamou domov.

Michal Novotný

Mali sme pekné počasie. Bol to veľmi príjemný deň. Boli sme teplo oblečení. Venovala som sa všetkým ľuďom, čo tam boli. Potom som sa rozprávala so Zbyňom a preberala rôzne „pikantné“ témy. Bola tam výborná atmosféra. Nina hádzala kamene do vody, opekali sme si špekáčiky a jedli sme guláš. Išla som za Tomášom Kristínekom a spolu sme „robili humor“.

Kika Karová

Opekačka sa vydarila, aj keď nebolo slnečné počasie. S menšími ťažkosťami sme založili oheň a opiekli špekáčiky. Pani Gabika Žlebeková uvarila guláš. Ostatní sa rozprávali a prechádzali. Zbyňo aj žongloval. Dali sme si guláš, veľmi nám chutil. Okolo tretej sme si pobalili veci a išli domov.

Ján Janák