Boli sme v kine

Včera, 30.9.2014, sme išli hneď poobede do kina Aupark na českú hudobnú rozprávku Traja bratia.

Začalo to na dedine, na ktorej sa pásli sliepky, husi a mali tam aj koňa. Ján, Pepa a Matej sa jedného dňa vybrali do sveta hľadať pre seba nevesty.

Najskôr sa ocitli na zámku, kde bývala Šípková Ruženka s kráľovnou a s kráľom. Keď bola Šípková Ruženka malá, boli tam aj tri sudičky. Keď už bola dospelá, bola v záhrade a pichla sa do ruže a zaspala. Spala sto rokov. Traja bratia sa vybrali oslobodiť Šípkovú Ruženku. Na cestu sa išli posilniť k ježibabe, tá im ponúkla žabí sliz, ktorý napokon nevypili. Ježibaba skončila vo vode. Potom bratia išli zachraňovať šípkovú Ruženku. Celý zámok bol zarastený, snažili sa tam dostať mečmi. Ján zabudol na meč a musel sa poň vrátiť domov. Keď sa vrátil s mečom, otvoril zámok a pobozkal Šípkovú Ruženku.

Pepa bol horárom. Cez les išla Červená čiapočka k babke. V lese stretla zlého vlka. Za ten čas stihol zlý vlk zožrať jej babku. Keď k nej prišla Červená čiapočka, už v jej posteli ležal zlý vlk. Zlý vlk mal veľké oči, veľké uši a veľké ústa. V jeho bruchu bola babka a potom zožral aj Červenú čiapočku. Neskôr tam prišiel Pepa. Zlému vlkovi rozpáral brucho, potom z jeho bruchu vyskočili červená čiapočka a babka. Babka zašila zlému vlkovi brucho.

V tuhej zime macocha poslala Marušku po fialky. Maruška išla po tie fialky. Keď prišla do lesa, boli tam dvanásti mesiačikovia. Fialky jej dal mesiac marec. Keď prišla s fialkami domov, poslala ju na ďalší deň po lesné jahody. Opäť išla do lesa po lesné jahody. V lese jej dal lesné jahody mesiac júl. Keď sa znova vrátila domov, macocha ju zase poslala do lesa po jabĺčka. V lese jej jabĺčka daroval mesiac september. Keď prišla zase domov, na ďalší deň išla do lesa macocha s jej dcérou a zamrzli.

O týchto rozprávkach rozprával rozprávkar. Rozprávkar tieto rozprávky zapisoval do veľkej knihy a na konci všetky rozprávkové postavy namaľoval.

Janka Rybáriková

Tomáš Dubeň sa nás všetkých popýtal, ktorá rozprávková postava sa nám najviac páčila a prečo:

Zuzka: „Páčila sa mi červená čiapočka a babka. Lebo to bolo dobré.“

Kika: „Páčil sa mi Tomáš Klus.“

Janka: „Mne sa páčili všetky rozprávkové postavy, lebo v tej rozprávke bol humor aj pesničky. Ešte sa mi tam páčil Tomáš Klus, lebo je veľmi sympatický.“

Mimi: „Páčili sa mi v bratiach všetci traja bratia.“

Beatka: „Páčila sa mi celá rozprávka.“

Zuzka Lipová: „Ján.“

Marcelka: „Všetko.“

Ivka: „Praskanie prstami.“

Laco: „Baba z bažín.“