Naša druhá vernisáž

6. novembra 2012 sme mali v kaviarni Radnička našu druhú vernisáž, na ktorej sme vystavovali a tiež aj predávali hlavne naše nové sviečky. Za ne sme získali aj ocenenie na Radničkiných trhoch.Na výstavu sme sa dôkladne pripravovali. O naše nové sviečky bol na Radničkách veľký záujem, čo znamená, že sa predali :-). Museli sme tak vyrobiť nové. Okrem mozaikových, oblievaných a tónovaných sme ponúkali aj ovocné, škoricové, levanduľové, kamienkové a sviečky s ihličím, kvetmi a kávou. Vystavovali sme aj keramické hrnčeky plnené parafínom, smaltové šperky a dekoratívne predmety z dreva.

Pred výstavou sme v Impulze s Jankou F. uplietli veľký veniec z vŕby, sušených kvetov a šípok a ozdobili sme ho aj našou škoricou. Ním sa potom skrášlilo malé, historické okienko v kaviarni Radnička. Teda, ozdobila ho a všetko pripravila na výstavu naša pani riaditeľka a pani Adriena Pekárová, ktorá bola aj kurátorkou našej výstavy.

6. novembra sme všetci Impulzáci, naši rodičia a priatelia prišli o 16:30 hod. do kaviarne Radička. Vernisáž sa začala o 17:00 hod. krásnou hrou na gitaru kamarátky našej Renátky. Po nej nás všetkých privítala pani Aďka Pekárová. Rozprávala o tom, čo vyrábame v našich chránených dielňach a o našich úspechoch. Potom spolu s pani Vierou Záhorcovou, ktorá je riaditeľkou OZ Inklúzia, sfúkli dve sviečky na našich už tradičných medových rezoch. Tie nám vždy upečie mama našej pani riaditeľky pri každej slávnostnej príležitosti. A tou naša druhá vernisáž určite bola.

Na výstave sme sa všetci dobre cítili a ja dúfam, že podobnú akciu budeme mať aj na budúci rok.

Marcela Polačeková