Výtvarný salón 2012 v Nitre

Výtvarný salón sa uskutočnil v piatok 7. septembra 2012 v Nitre.Do Nitry sme išli s pani Stavrovskou – našou pani štatutárkou a pani Mišovou – riaditeľkou ZPMP v SR a mamou nášho Maťka.
Výstava spolu s vyhodnotením sa konala v Ponitrianskom múzeu a začala sa o 14-nástej hodine. Keď sme prišli do sály, tak sme si posadali. Bolo tam strašne veľa ľudí z rôznych chránených dielní, domovov sociálnych služieb a špeciálnych škôl.

Na začiatku mal príhovor pán riaditeľ Ponitrianskeho múzea a po ňom aj pani Budajová. Potom členovia poroty odovzdávali ceny výhercom výtvarného salóna  v rôznych kategóriách: kresba jednotlivec, kresba kolektívna práca, šperk, keramika a textil.

V kategórii kresba jednotlivec vyhrala Zuzka Martinská s kresbou Oslava slnka od nás z Impulzu. Vedeli sme to už predtým a veľmi sme sa tomu všetci tešili 🙂 🙂 :-).

Mali sme tam aj kultúrny program, hrali nám historické melódie. Bolo to veľmi pekné. Potom sme si pozreli ocenené diela a niektoré z nich sme si aj nafotili. Výstava potrvá až do 4. októbra 2012.

Po programe nasledovalo pohostenie. Z občerstvenia tam boli obložené misy, na ktorých boli salámy, syry, zelenina, potom pagáče, koláče, zákusky, minerálka a niektorí si dali aj kávu.

Po skončení výtvarného salónu sme išli domov. Po ceste sme sa zastavili aj na pumpe, kde pani Stavrovská natankovala a potom  nás priviezla pred Zuzkin dom o ôsmej hodine večer.

Janka Rybáriková

Výtvarné kulisy k hudobno – pohybovému predstaveniu Oslava slnka: