Výlet na Červený Kameň

V pondelok 30. júna sme si naplánovali výlet na Červený Kameň. Všetci sme sa veľmi tešili. Ráno sme sa stretli v Impulze a po desiatej sme nastúpili do autobusu. Bol pristavený na parkovisku na Turnianskej ulici. Bol iba pre nás. Odviezol nás na hrad a poobede naspäť do Impulzu.

Prehliadka hradu sa mi veľmi páčila aj keď som tam už s rodičmi bol. Okrem nás – Impulzákov, išli s nami: nový klient Janko so svojou mamou, Michalova mama Alenka a Miminina asistentka Alenka, naša keramička Renátka, Esterka so svojou dcérou Karolínou a dvoma klientmi a ich asistentom a kamarátka našej pani riaditeľky Katka s malým psíkom Miou.

Sprievodkyňa, ktorá nás hradom previedla, bola veľmi milá. Rozprávala nám o hrade zaujímavé príbehy. Videli sme tam aj zlatý koč, v ktorom sa kedysi vozili tie najkrajšie dámy. Zaujímavé boli portréty, ktoré sa na nás vždy dívali, nech sme boli kdekoľvek. Nedalo sa nám pred nimi utiecť. Bol tam aj pekný starý nábytok a výstava zbraní. Pivnica bola veľká a vyhliadka z hradu sa mi tiež páčila.

Obedovali sme všetci spoločne v reštaurácii. Mali sme pečené kura s vajcom, ryžou a hranolkami. Aj šošovicová polievka bola dobrá. Na pitie som si kúpil kofolu.

Po obede sme išli na vystúpenie sokoliarov. Videli sme veľa zaujímavých dravých vtákov. Niektoré z nich nám predviedli svoj let a chytanie potravy. Niektorým sa nechcelo. Boli priveľmi najedené. Ale niektoré nám prelietali nízko nad hlavou. Museli sme sa prikrčiť. Katkina Mia na nich neustále brechala. Možno sa bála, že si ju odnesú…

Bola tam aj sokoliarka, ktorá nám o všetkých vtákoch rozprávala. Mne sa najviac páčilo vystúpenie krkavcov. Boli veľmi šikovné.

Po vystúpení sme si pozreli klietky s vtákmi a potom sme nasadli do autobusu. Do Impulzu sme sa vrátili o 16:30 hod. Už na mňa čakal môj otec.

 Maťo Mišo