Deň otvorených dverí na Ministerstve obrany SR

Dňa 23. júna sa konal na Ministerstve obrany veľký Deň otvorených dverí.

Niektorí zamestnanci Impulzu tam boli pozvaní už druhý raz naučiť ľudí robiť sviečky, maľovať magnetky a skielka a urobiť si kľúčenku – štvorlístok pre šťastie.

Ja s pánom majstrom Lacom som učil záujemcov robiť sviečky. Bolo ich veľa. Naše sviečky sú dosť populárne. Moja mama, pani riaditeľka a jej kamarátka Katka, dohliadali na maľovanie detí a dospelých. Všetkým sa náš workshop páčil. Odchádzali od nás spokojní, čo nás veľmi tešilo.

Aj keď sme mali kopec práce, dobre sme sa zabavili a hlavne dobre najedli. Pre nás všetkých uvarili výborný guláš a ja som zjedol až tri porcie.

V programe vystúpili rôzne tanečníčky – malé aj veľké a roztlieskávačky. Videli sme aj pochod vojakov so zbraňami. Predviedli nám, ako vedia dobre strieľať a zápasiť. Zaujímavé bolo aj vystúpenie psovodov a ich psov. Štvornohí pomocníci boli neuveriteľne disciplinovaní. Počúvali dvojich pánov iba na tichý, trátky povel.

Mne sa ale najviac páčili pekné roztlieskávačky, ktoré si svoje vystúpenie skvele nacvičili. Okrem toho si ľudia v stánkoch mohli vyskúšať plynové masky a uniformy. Niektorí si overovali aj svoju šikovnosť v hode na cieľ. Prezrieť sme si mohli aj obrnené vozidlo a vojenské stany.

Vedľa nás bol stánok, kde si deti nechávali maľovať na tvár. Dávali si zo seba urobiť: vojaka, Spidermana, Batmana, kráľovnú krásy a iné dobrodružné a rozprávkové postavy. Ja som to ale nevyskúšal, som spokojný s tým, kým som.

Deň otvorených dverí na Ministerstve obrany sa mi páčil a na druhý rok pôjdem rád znova.

Michal Novotný