Olympiáda v Oščadnici

Odchádzali sme vo štvrtok 23.6. o 17:58 hod. z vlakovej stanice v Bratislave do Žiliny a odtiaľ s osobným vlakom do Oščadnice. Zabudli sme vystúpiť, kde sme mali, a tak sme sa previezli až do Čadce. Odtiaľ sme museli ísť do hotela Marlene taxíkom. V „cieli“ sme sa ocitli až o 23:00 hod.

Našou prvou prekážkou boli spojené postele. Našťastie sa ich Braňovi podarilo oddeliť, a tak som mal hneď lepší pocit. Na izbe sme mali televíziu a iba jedno diaľkové ovládanie, ktoré nám však stačilo. Na druhej izbe bola Ester a Marcelka. Aj oni mali na izbe televíziu.

Ráno sme išli na raňajky, ktoré mi vyhovovali. Mohol som si vybrať, čo som chcel a na čo som mal chuť. Boli to švédske stoly.

Po raňajkách – už posilnení – sme lanovkou išli na Veľkú Raču, kde sa konala Olympiáda. Súťažili sme v kolkoch, kde som skoro všetky zhodil. Aj v streľbe s lukom, ale tu som netrafil nič. Bol tam aj beh cez prekážky, skákanie na trampolíne a jazda na kolobežke. Braňo s Marcelkou to boli skúsiť aj na bobovej dráhe ale ja som nenašiel odvahu.

Okrem športových disciplín sa mi páčili aj české dievčatá, ktoré boli tiež dosť šikovné a vtipné.

Cesta naspäť bola príjemná, nezažili sme žiadny zbytočný horor. Odovzdali sme kľúče a išli sme peši na vlakovú stanicu. Museli sme prestupovať a tak, ako sme prišli, tak sme aj odišli.

Vrátili sme sa v sobotu 25.6. o 14:00 hod. do Bratislavy, kde nás čakali moji rodičia. A spoznali sme sa.

Michal Novotný