Dražba

Prišli sme na SPP-D podnikový vianočný večierok do Kafe stena. Prišli sme tam autom, ktoré na nás čakalo pri Impulze o 17.30 hodine. Prišlo trochu neskoršie ako malo. Cesta bola krátka, lebo to nebolo v inej republike.

Doniesli sme veci z Impulzu – sviečky, žirafu, kočík a iné. Poskladali sme rebrík a dali sme naňho veci a čakali sme na večeru. Ale najprv sme si dali koláče z lístkového cesta, ktoré nám doniesli. Boli veľmi chutné.

Bola so mnou aj moja mama, pani Novotná. Mali sme šancu ísť na horolezeckú stenu, ale to som nechcel využiť, lebo som sa bál, že sa mi niečo stane.

Na dražbe sme predali: šamlík – zebru, obraz – Zuzkin pastel, veľké sviečky vo farbách SPP-D, kočík pletený z papiera s vianočnou bielou ružou, keramický domček na čajovú sviečku, batikovaný set (šál, puzdro na okuliare a taštičku) a klietky na víno s vínom. Licitátor bol veľmi srandovný, zasmiali sme sa. Potom bola tombola, v ktorej som vyhral ja aj Marcelka. Ja som vyberal čísla výhercov a Marcelka ceny pre nich. Vyhrali skoro všetci.

Pani riaditeľka bola rada, aj Marcelka bola rada. Ja som bol tiež rád aj keď to na mne nebolo vidieť. Ale nakoniec som bol veľmi rád. Bál som sa ako vždy o svoje veci ale keď som zistil, že je všetko v poriadku, prestal som sa báť. Bolo to v poriadku preto, lebo všetci boli spokojní aj z toho, že sú spolu. Nakoniec som zistil, že týmto ľudom môžem dôverovať. Boli veľmi milí a bolo fajn sa s nimi zabaviť.

Na večeri, na ktorú nás pozvali, sme jedli kapustnicu, nejakú rybu a pečené prasiatko. Večeral som s mierou, aby mi nebolo zle. Bolo to veľmi dobré. Mal som aj kofolu.

Odchádzali sme odtiaľ okolo 23.00 hodiny. Prišlo pre nás auto a odviezlo nás všetkých domov.

Bol to pekný večer a tak by som sa rád s tými ľuďmi ešte niekedy stretol.

Michal Novotný